Interviews afnemen van mensen met mijn droomjob: hoe was dat?

Ik zit in mijn eerste jaar Event- en Projectmanagement op de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Van mijn eerste twee examenperiodes ben ik vanaf zonder herexamens. Dit kon ik mij vorig jaar niet eens inbeelden maar kijk nu, hoe alles veranderd…

De nieuwe periode startte in eind januari en dus begonnen ook allemaal nieuwe vakken. Bij elk vak kregen we taken die aan het einde van de periode klaar moesten zijn. Uiteindelijk hebben we nu meer dan 8 verschillende papers te schrijven van verschillende vakken. Hier en daar zitten er taken bij die verschrikkelijk zijn maar eentje ervan vind ik enorm interessant! Waarom denk je nu waarschijnlijk? Hoe kan een taak voor school in godsnaam interessant zijn? Wel, ik zal het je eens vertellen…

Eén van onze taken is om bij drie verschillende personen een interview af te leggen over hun job. Deze drie personen moeten een job uitoefenen die je kan doen direct na school, eentje na school met een extra diploma erbij (dus na 5 jaar studeren) en de laatste is de allergrootste droomjob.

Ik kwam thuis met deze taak en wist niet waar ik moest beginnen. Ten eerste wist ik niet goed wat mijn droomjob was dus wie moest ik dan gaan contacteren? Met eventjes overleggen met mijn docenten had ik mijn drie interviews klaarliggen.

Ik ging er eentje doen met iemand die een eigen kledingwinkel heeft en zelfstandige is, de andere was een projectmanager en mijn droomjob was iemand die als criminoloog werkt. Ondertussen heb ik twee interviews al afgelegd en wauw…

Ik mocht één dag met de criminologe mee op “observatie dag”. Dit was gewoonweg geweldig… Heel mijn leven droomde ik al om psycholoog of criminoloog te worden maar ik dacht altijd dat deze studies veel te zwaar gingen zijn. Nu ik deze observatie dag en het interview heb gedaan heb ik de zin gekregen om deze richting te studeren, maar eerlijk gezegd ben ik bang dat dit toch te zwaar gaat zijn. Help…

Het interview met de projectmanager was ook zo geweldig leuk dat ik dan weer doorhad waarom ik deze richting ben gaan studeren. Ik ben langs geweest bij The Mood Studio in Antwerpen die evenementen organiseren voor fashionbrands en dat samen met een creatieve poëtische kant aan. Ideaal gewoon… Mijn richting combineren met fashion? Kan het nog beter zijn?

 

Wat denken jullie nu? Verder Event- en Projectmanagement studeren of taking the risk en criminologie studeren? Help a girl out…

 

X, Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s